Put U Irsku

Put u Irsku

Nedavno sam se vratio iz još jedne posete kolegama iz Irske, i uvek se iznova obradujem. Posetu je obeležio uobičajeni radni deo, planovi vezani za projekat, ali smo uspeli da obiđemo i nekoliko novih mesta, značajnih za njihovu istoriju.

Posetu Je Obeležio Obilazak Nekoliko Mesta Značajnih Za Njihovu Istoriju

Da podsetim, projekat koji razvijamo već nekoliko godina za našeg klijenta (caminoways.com), bavi se aktivnim odmorom na rutama Camino de Santiago (Way of St James) i obuhvata putovanja po Irskoj, Italiji, Francuskoj i Španiji.

Nacionalni Park Wicklow, Glenealo Valley

Ovog puta, sve vreme sam bio u Dablinu. Prva 3 dana smo slobodno vreme provodili u druženju sa kolegama i poseti različitim pivnicama. Najveću pažnju privukla mi je pivnica Johnnie Fox’s Pub. To je mesto gde možete pronaći predmete koji su stari i preko 200 godina, a koji su tu kako bi ulepšali ambijent i ostavili utisak da se radi o jednoj od starijih pivnica na ostrvu. Pored ove pivnice, vredi posetiti Foggy Dew, Arthur’s Jazz & Blues Pub, The Temple Bar koji se izdvajaju svojom simpatičnom arhitekturom i ambijentom od drveta.

U sledećih nekoliko dana posetili smo Brú na Bóinne, svetska baština UNESCO-a, i nacionalni park Wicklow, Glenealo Valley.

Posetili Smo Brú Na Bóinne, Svetska Baština Unesco-A

Dan pre mog povratka u Beograd, u Irskoj se obeležavao dan St. Patrika, to je jedan od njihovih najvećih praznik. Svake godine, u Dablinu se na ovaj dan organizuje parada. Nadam se da ću uspeti ovim videom da vam prenesem delić atmosfere.

Ova poseta je na mene posebno ostavila pozitivnu emociju, jer sam pored posete klijentu, iskoristio priliku da se lično upoznam sa svojom bivšom menadžerkom, sa kojom sam dugo radio na svom prvom projektu u TNationu, još davne 2017 godine. Zadovoljan sam jer smo uspeli da održimo dobar kontakt, iako su nam karijere i životi otišli u drugom pravcu.

Susret Sa Svojom Bivšom Menadžerkom

Svi koji me dobro poznaju, znaju da sam veliki gurman, a to znaju i moji domaćini 🙂 Što se hrane tiče, sada sam imao više sreće sa restoranima u Irskoj.
Ako vas put nanese u Dablin, obavezno idite na najbolja krilca, u restoran Elephant & Castle, i probajte najbolji kiselo ljuti sos koji vas mami svakim zalogajem da ga iznova i iznova probate. Pored ovog restorana pomenuo bih i jednu jako dobru piceriju, PI.

Pišem uskoro o novim poslovnim i gurmanskim podvizima 🙂

Scroll to Top