Obilazak Zapadne Srbije Sa Klijentom Iz Irske

Obilazak Zapadne Srbije sa klijentom iz Irske

Saradnja TNation kompanije sa klijentom iz Irske nastavila se uspešno i u 2023. godini. Nakon prolećne posete Irskoj, usledila je jesenja poseta Srbiji. Odlučili smo da posetimo, po meni jednu od najlepših oblasti Srbije, deo zapadne Srbije, a kako se klijent profesionalno bavi razvojem aplikacije za odmore i putovanja, predlog je prihvatio sa velikim interesovanjem i radošću.

Projekat koji razvijamo već nekoliko godina za našeg klijenta, bavi se aktivnim odmorom na rutama Camino de Santiago (Way of St James) i obuhvata putovanja po Irskoj, Italiji, Francuskoj i Španiji.

Lepotu Beograda je već upoznao u prethodnim posetama, kada je imao priliku da prošeta Kalemegdanskom tvrđavom i starim delom Beograda.

Radni Sastanak Sa Timom

Ove godine smo prvo organizovali radni sastanak sa timom u prostorijama TNation, gde smo se timski družili i pravili planove za 2024.

Radni Sastanak Sa Timom

Nakon završenog radnog dela, obišli smo Zemun i njegov simbol, Gardoš kulu, sa koje se prostire prelep pogled na dve reke i deo Beograda, i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Zemun I Njegov Simbol, Gardoš Kula

Obilazak Bajine Bašte i Tare

Za drugi dan posete, isplanirali smo odlazak do Bajine Bašte i Tare, nakon završenih obaveza u kancelariji.
Odlučili smo da idemo preko Valjeva do Bajine Bašte, zbog odlično očuvane prirode koja se prostire od Valjeva do Tare, ali i slabijeg saobraćaja u tom delu. Na samom putu smo imali sreću da sretnemo nekoliko divljih životinja: zečeve, veverice, srndaće, lisice.

Poznata Kućica Na Drini

Jedna od planiranih tački za zaustavljanje je upravo pred Bajinom Baštom, poznata kućica na Drini. Imali smo priliku da je vidimo u slabijem vodostaju Drine, zbog zadržavanja vode u jezeru Perućac. Nakon toga smo nastavili put do hotela Omorika na Tari. Klijent je ljubitelj komunističke arhitekture, a sam hotel je dobar predstavnik iz tog vremena, sa ogromnim kaminom koji se nalazi u centru hola.

Jezero Zaovine

Sledećeg jutra smo krenuli u obilazak nekoliko vidikovaca, jezera Zaovine i jedne od najmanjih reka u Evropi (reka Godina ili poznatija kao 365, zbog same dužine reke od 365 metara). Na putu ka vidikovcu Crnjeskovo, naleteli smo na mreže postavljene za hvatanje ptica radi popisa i obeležavanja (kao i par crvenoperki koje su “upecali” u mrežu). Iznad većine vidikovaca mogli smo videti sokolove i jastrebove kako kruže nebom, mada smo očekivali da ćemo videti i beloglavog supa, koji je posebno karakterističan za ovo područje.

Nakon obilaska Tare krenuli smo za Valjevo

Pored dugih šetnji i obilazaka, red je i da se svrati u neki dobar restoran i napravi zaslužena pauza, naš klijent se tome uvek raduje jer zna da ga čeka posebno iznenađenje. U slučaju da ste gladni a nađete se u Valjevu, nećete pogrešiti ako svratite do restorana “Lovački dom Valjevo”. Tu možete probati odlična jela od divljači, moja preporuka su kobasice od 2-3 vrste divljači i gulaš od 4-6 vrste mesa. Jedan kuriozitet, u zavisnosti od sezone lova, broj divljači u jelima se povećava/smanjuje.

Stari Deo Grada, Tešnjar

U samom Valjevu obišli smo stari deo grada, Tešnjar, Nacionalni muzej Valjevo i Muselimov konak. Nakon toga smo se uputili do manastira Lelić. Ispričao sam klijentu neke činjenice vezane za istoriju ovog značajnog mesta, i tu smo imali jedinstvenu priliku da vidimo otvoren kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja Velimirovića.

Stari Deo Grada, Tešnjar

Sledeće odredište je bila poseta manastiru Ćelije, i krenuli smo putem od “1000” stepenika do manastira (tačan broj stepenika je 930), usput smo obišli deo reke Gradac, gde smo odseli u domaćinstvu “Skok po skok”.
Gradac je jedna od najčistijih i najhladnijih reka u Evropi, poznata ribolovcima kao odlična lokacija za mušičarenje potočne pastrmke. U samom domaćinstvu smo probali izvorsku vodu, domaće proizvode karakteristične za ovaj predeo Srbije (duvan čvarci) kao i potočne pastrmke. Kraj septembra u Srbiji je rezervisan za pripremu zimnice, pa kako se miris paprika osećao na sve strane, klijenta je veoma zainteresovala priprema pečenih paprika, naročito zbog ajvara koji mu se posebno dopao.

Zaslužena Pauza

Puni utisaka i zadovoljni što smo nekoliko dana proveli zajedno, krenuli smo iz Valjeva ka beogradskom aerodromu. Ovim je završena višednevna poseta našeg klijenta.

Lepota i raznolikost Zapadne Srbije, i naše gostoprimstvo, ispunilo je sva očekivanja, a mi ćemo se potruditi da i sledeća poseta bude još više izazovna i sadržajno organizovana. Do tada ćemo vredno raditi na ispunjenju poslovnih planova.

Scroll to Top