Poseta Kompaniji Hostopia, Toronto

Poseta kompaniji Hostopia, Toronto

Moja prva poseta kompaniji Hostopia (7-17 jun 2018.)

Skoro tri godine sam zaposlena u kompaniji TNation, na poziciji Project Manager i tokom svih ovih godina najviše sam sarađivala sa kolegama iz kompanije Deluxe, iz Amerike.

Trebalo bi mnogo vremena da nabrojim sve projekte na kojima smo zajedno radili, sve aplikacije koje smo razvijali, i verujem da je preko 100 raznih profila od projekt menadžera, biznis analitičara, programera, testera, bilo uključeno u naše projekte. Neke od njih sam upoznala tokom poseta našoj kancelariji u Beogradu ali većinu nisam imala priliku da upoznam, osim preko Skype-a. Iako je naša saradnja bila uspešna i na daljini, moram priznati da sam se potajno nadala da će doći trenutak kada ću sve te ljude i lično upoznati.

Moja želja se konačno ispunila. Ovog meseca, dobila sam poziv da posetim Deluxovu firmu – Hostopia čije je sedište u Torontu, u Kanadi. Ne mogu opisati koliko sam se radovala prvoj poseti klijentu ali i Kanadi, zemlji o kojoj sam mnogo znala i pre ovog puta.

Poseta Deluxe-Ove Firme Hostopia

Sam let i smeštaj u hotel je protekao lako i brzo, kako sam i očekivala. Dani provedeni sa kolegama su bili dobro isplanirani i organizovani, tako da je pored radnih sastanaka, bilo prostora i za obilazak najznačajnijih mesta u Torontu.

Kolege su bile izuzetno predusretljive, i svi su se trudili da mi svaki dan bude ispunjen.

Tokom boravka, kolega me pozvao na večeru u restoranu 360, koji se nalazio u kanadskom nacionalnom tornju ili Si-En-Taueru, a sam restoran je na platformi koja se okreće, tako da pruža pogled na ceo grad. Naravno da je toranj bio prvi na mojoj listi želja ali je uslov bio da ga posetimo po danu, kako bih mogla da napravim što više fotografija:)

Inače, toranj je sagrađen 1976. godine, visok je 553.33 metara, ima 147 spratova, i 6 liftova. Najvažnija je turistička atrakcija u Torontu i privlači više od dva miliona posetilaca svake godine. Kada je sagrađen, bio je najviša zgrada na svetu i najviši toranj na svetu.

Ispunio je sva moja očekivanja i zahvalna sam kolegi na divnoj ideji.

Sa koleginicom Elenom sam posetila Nijagarine vodopade, o čijoj lepoti ste sigurno čuli mnogo puta. Divan i neponovljiv prizor, kao i vreme provedeno sa Elenom.

Nijagarini Vodopadi

Uživala sam u šopingu, u izlascima, kolege su mi pokazale gde mogu da se kupe dobri “komadi” odeće, ali i gde ima dobro vino. Moj utisak je da ljudi ovde žive lepo i opušteno.

Toronto Fontana

I pored toga što znaju da uživaju, poseban utisak je na mene ostavilo na kom zavidnom nivou zaposleni prihvataju odgovornost prema poslu, i svojim obavezama, završavajući sve zadatke na vreme.

Drago mi je sto sličan duh prepoznajem i u svojoj kompaniji TNation i što ću kao menadžer na projektu imati priliku da unesem neke novine u svoj tim.

Sa ove distance, mogu da zaključim  da mi je vreme u Kanadi proletelo, da sam mnogo novog videla i doživela, da sam još bolje upoznala kolege sa kojima dugo sarađujem i da su se istinski potrudili da se vratim kući sa puno dobrih utisaka. Sigurna sam da sada, sa jos više elana i samopouzdanja mogu da iznesem nove projekte, planirane u narednom periodu.

Nadam se da ćemo i mi biti dobri domaćini, tokom uzvratne posete koja je najavljena do kraja godine, kao što su bili i naši klijenti.

 

Scroll to Top