Poseta Britanskom Klijentu Proactive Investors

U poseti kod klijenta Proactive Investors

Krajem aprila vlasnici i kolege iz naše firme su bili u poseti britanskom klijentu Proactive Investors sa kojim imamo uspešnu saradnju duži niz godina. Bila je ovo prva poseta kolege Marka Vukojevića i zvanično upoznavanje poslovnih saradnika iz Londona sa kojima radimo na jednom zanimljivom fin-tech projektu. Naš sagovornik Marko, kao project manager, je podelio svoje utiske sa nama.

  • Kao što znamo, ovo poslovno putovanje je bilo ujedno i prva poseta klijentu? Kakav je bio susret ’face to face’ s obzirom na to da ste sve vreme komunicirali preko Skype-a?

Bilo je interesantno pričati sa njima uživo i upoređivati realnost sa slikom koju sam pre toga stvorio o njima. Neki od njih su me baš prijatno iznenadili, pogotovo kada sam ih video u njihovom radnom okruženju.

U Poseti Kod Klijenta Proactive Investors

  • Kakva je radna atmosfera u prostorijama klijenta?

Atmosfera je vrlo prijatna. Dosta rade, i imaju veliki tim u londonskoj kancelariji, 20-30 ljudi. Svi su delovali jako profesionalno i fokusirano na svoj posao.

  • Šta je ono što ti je ostavilo najveći utisak?

Gostoprimstvo njihovog direktora, Krega Ribtona. Preko mejlova je uvek delovao jako uzdržano i poslovno, dok je u ličnom kontaktu bio veoma druželjubiv i srdačan.

Kreg Ribton, Direktor Proactive Investors

  • Po čemu se razlikuje radna atmosfera u Londonu u odnosu na atmosferu u tvom timu?

Nisam mogao da steknem potpun utisak jer smo dosta vremena provodili na sastancima sa njihovim menadžmentom. Koliko sam mogao da primetim, dinamika je dosta drugačija u odnosu na našu, jer su oni medijska a mi programerska kompanija. Na primer, oni dnevno objave preko 50 vesti, dok mi radimo na razvoju jednog proizvoda nekoliko meseci. Takođe, imaju i video produkciju na istoj lokaciji pa im klijenti često dolaze sa kojima rade intervjue.

U Poseti Kod Klijenta Proactive Investors

  • Da li ste pored posla uspeli i turistički da uživate u Londonu?

Naravno. Deo vremena smo proveli obilazeći turističke lokacije kao što su parkovi, muzeji i trgovi. Posetili smo i par zanimljivih restorana i pabova.

Marko Vukojević I Miloš Antić

  • Šta je bilo interesantno za videti/posetiti?

Definitivno mjuzikl „Book of Mormnos“ u pozorištu „Prince of Wales“. Kreatori su Matt Stone i Tray Parker, poznati i po South Park-u. Stvarno su napravili remek delo, u njihovom stilu, sa odličnom muzikom i glumom.

  • Da li je u planu da saradnici iz Londona uzvrate posetu?

Načelno da, ali ništa nije precizno dogovoreno. Nadam se da ćemo uskoro imati priliku da uzvratimo gostoprimstvo našim saradnicima.

Proactive Investors

U kojoj meri je ovaj put ispunio početna očekivanja?

I više nego što sam se nadao. Mislim da smo mi, kao tim, ostavili dobar profesionalni utisak. Sa druge strane, prilika da se lično upoznamo sa ostatkom njihovog tima će svakako doprineti boljoj komunikaciji i saradnji u budućnosti.

Lično, veoma sam uživao u prilici da vidim London i deo onoga što on nudi.

 

 

Scroll to Top