Workation Iskustvo Programera Sa Klijentom U Barseloni

Workation iskustvo programera sa klijentom u Barseloni

TNation kao outsourcing kompanija je sklopila dosta partnerstva. Jedan od njih je klijent iz Švedske, startup koji je u osnovi experience data platform. Pozvali su sve članove tima koji rade na projektu da se pridruže timskom radu u Španiji, tačnije, Barseloni. Krajem septembra naš deo tima od petoro programera i softver inženjera se uputilo u južni deo Evrope na događaj. Kako je proteklo njihovo workation iskustvo sa klijentom i ostatkom tima?

Posao programera je više od sedenja za računarom. Kao outsourcing kompanija u Srbiji, TNation je tokom svog postojanja sklopio mnoga partnerstva sa klijentima iz stranih zemalja. To znači i da su naši zaposleni angažovani u timovima stranih kompanija.

Naravno, klijenti uvek održe timski rad, kako bi okupili celokupni internacionalni tim, ne samo programere. Tako su petoro naših kolega imali to zadovoljstvo da početkom jeseni provedu nekoliko dana u Barseloni. Naš klijent iz Švedske želeo je da okupi sve članove tima na “workation” događaju gde su obilazili znamenitosti ali i družili se tokom večeri.

Prvi dan je protekao u upoznavanju sa ostatkom švedskog tima, nakon čega su imali i kratki period brainstorminga i razmene ideja. Taj dan se završio večerom dobrodošlice i druženjem do kasnih sati.

Sledećeg dana su predstavnici kompanije organizovali prezentaciju ciljeva i planova firme u budućnosti. Nakon sastanka su se biciklima uputili do obale Sredozemnog mora gde je organizovan timski rad. Iako mnogi, na ovakvim događajima, očekuju provod ili pejntbol, ne ovaj put. Naše kolege programeri su podeljeni u timove gde su imali zadatak da naprave splav koji će nositi do troje ljudi. Iako su se dobro namučili kažu da je aktivnost bila “intenzivna” i poprilično zabavna.

Trećeg dana su imali aktivnosti po izboru, mogli su da igraju Padel, što je sportska aktivnost između tenisa i squash-a, da posete podrum vina u Kataloniji, da se provozaju biciklima po gradu, ili da se pridruže bike and hike avanturi.

Workation Iskustvo Programera Sa Klijentom U Barseloni

Kako su naše kolege odlučile da istražuju Barselonu, prvi utisci koje su imali je da javni prevoz funkcioniše besprekorno. Osim metroa i autobusa grad ima i hop-on hop-off autobuse. Prema njima metropolu je najlepše obići peške ili biciklom, bez žurbe.

Tokom svog obilaska grada posetili su:

  • Baziliku Sagrada Familija (Sveta Porodica)
  • Plaça de Catalunya (Katalonski trg)
  • Plaça d’Espanya (Španski trg)
  • Montjuïc (Monžuik brdo) koje uključuje razne turističke atrakcije kao na primer vojna tvrđava iz 17. veka.

Nakon obilaska grada naše kolege su imale oproštajnu večeru sa ostalim članovima tima. Po povratku u Beograd bili su puni utisaka. Tokom organizovanog “workation-a” u Barseloni družili su se sa internacionalnim timom, upoznavali njihov mentalitet, razmenili iskustva i mišljenja. Prema njihovim rečima druženje je bilo fenomenalno i dobro organizovano. Imali su prilike da se susretno sa ljudima koji su učesvovali na projektu ali i sa onima koji su uključeni u rad kompanije. Nakon ovog događaja, sigurni su da će njihova saradnja biti mnogo bolja i uspešnija.

Scroll to Top