Remote U Doba Corone

Remote rad u doba korone

“Otišla na produkciju bez testiranja”…. 🙂

Nije u ljudskoj prirodi da živi u četiri zida, bez druženja, igre, šetnje, pesme… Ipak, katkad nas priroda primora da izađemo iz naših granica komfora i povinujemo se njenim pravilima.
Govoreći terminologijom programera, 2020. godina kao da je “otišla na produkciju bez testiranja”. 🙂

Nimalo naivan virus SARS-CoV-2 je izazvao pandemiju, što je sve nateralo da radimo upravo suprotno od onoga što smo radili do pre mesec-dva. Nema više druženja kao tada, izlazaka, provoda, sedenja u parku do kasno u noć, šopinga… a što je najgore, veliki deo ljudi je ostao bez posla upravo zbog ozbiljnosti situacije.
Još uvek je previše nepoznanica – kada će ovo prestati(?), da li će se vratiti sve na staro(?), koje su posledice(?), ko radi na vakcini za ovaj virus(?), šta nas čeka na jesen(?)…
Svakako, preporuke su jasne – socijalna distanca, nošenje zaštitne opreme i minimalni izlasci napolje su jedini spas od širenja virusa, pa su kuća, dvorište i terasa postale stvari koje neizmerno znače ljudima.

Ostani kod kuće … remote 🙂

Sigurno se svaka kompanija trudi maksimalno da održi timski duh zaposlenih i pozitivnu atmosferu uprkos novonastaloj situaciji.

U tom smislu, TNation ima pregršt aktivnosti – virtuelni Happy Friday, učesnik je humanitarnog turnira u CS:GO, organizuju se virtuelne proslave rođendana, rešavaju zagonetke postavljene na internoj mreži, itd.

Rad od kuće nam nije stran; pre početka ove situacije smo praktikovali da po koji dan odradimo remote, što se ispostavilo kao dobra priprema za neočekivan splet okolnosti.

Svet1Svet2Svet3Svet4

Deo nas je otišao iz grada na selo, odakle može da obavlja svoj posao nesmetano, uz cvrkut ptica, svež vazduh i ostale benefite koje život na selu nosi.

Svet5Svet6Svet7

Verovatno će se neke stvari promeniti, pre svega na globalnom nivou.
Do tada, vreme, za koje smo uvek govorili da ga nemamo dovoljno, bi mogli da iskoristimo na kreativan i produktivan način. Zaboravljeni hobiji, društvene igre, druženje sa porodicom ili gledanje filmova i serija su samo neke od stvari koje nam mogu ulepšati nametnutu situaciju i održati moral, koji nam je sada najpotrebniji.

Scroll to Top