Kako Kročiti U It Svet - Praksa U Tnationu

Kako kročiti u IT svet – Praksa u TNationu

Početak prakse

Uz obrazovanje koje sam stekla na Računarskom fakultetu i motivaciju koju sam imala za rad u IT sektoru, radno iskustvo je ključna stvar. Na moju sreću radno iskustvo sam imala prilike da steknem preko prakse u IT kompaniji TNation. Prilikom prijema u kompaniju obavila sam par stručih razgovora sa ljudima zaposlenim u toj firmi.

Već na prvom razgovoru sam osetila ushićenje i zadovoljstvo da radim u takvom kolektivu gde su zaposleni stručni, poslovni, a opet prijateljski nastrojeni. Odmah sam primetila i porodični duh koji vlada. Praksa se sastojala iz više segmenata i veština koje je trebalo postepeno da razvijam. Trajala je 9 meseci i svakog meseca sam radila na razvijanju određene veštine.

Radila sam u grupi što mi je dosta značilo za moje samopouzdanje i upoznavanje sa novim ljudima. Za sve zadate zadatke mogla sam da se konsultujem sa dodeljenim mentorom i timom u kom sam radila. 

Novi izazovi

Tnation Emplyee

Praksa mi se zasnivala na učenju i izradi web aplikacija u ASP .Net Coru, izradi modela, prikaza i kontrolera korišćenjem MVC paterna, kreiranje migracija, ažuriranje baza podataka, korišćenje Entity Framework-a i Entity Framework Cora.
Naučila sam i da koristim sisteme kao što su Git i Springloops i usavršila veštine u programskom jeziku C#, .Net Framework-u i .Net Core.

Tnation Employee Playing An Arcade Game

Mislim da je praksa veoma važna. Tu sam prvi put videla kako funkionišu stvari u realnom svetu. Verovatno najveći benefit prakse je to što je to najbolji vid učenja – učenje radom.
Tu sam dosta 
grešila, ali se na greškama najbolje uči.

U TNationu sam nailazila na najveće izazove, a to je konstantno učenje novih stvari. Drugačiji su zadaci iz dana u dan.
Postoje i izazovi druge vrste: kada mi se pojavi neki problem koji ne mogu da rešim satima i na trenutak pomislim da odustanem. Naravno, to bude kratkog daha, prošetam do sobe za razonodu, osvežim se voćem koje imamo za taj dan i rešim problem za 20min.
Tada sam srećna i shvatim da je to ipak posao koji volim i želim maksimalno da se posvetim. 

Scroll to Top