Belgradetest Conference

“BelgradeTest Conference” IT Konferencija 2018

Ovog novembra u Beogradu je po treći put održan BelgradeTest Conference. Konferencija posvećena QA zajednici koja okuplja predavače i učesnike iz velikog broja zemalja, a pre svega iz Srbije. Tnation je od samog osnivanja ove konferencije njen stalni učesnik.

Ove godine je ekipa od četiri člana imala prilike da prisustvuje predavanjima prilično raznolike tematike. Drugim rečima, bilo je tu za svakog ponešto, a sve zajedno činilo je jednu zaokruženu celinu, odnosno sve ono što bi svaki QA trebalo da zna. Počevši od toga kako pojedinac može da nađe i održi motivaciju, kako da razmišlja i da se usavršava. Kako da pre svega isplanira svoje obaveze i kako da na kraju bude deo jednog idealnog tima.
Tnation Employees On Belgradetest Conference
Bilo je i onih predavanja koja su već pomalo zakoračila u budućnost i nagovestila kakvi nas sve izazovi očekuju. U bliskoj budućnoti QA agente očekuje sve više testiranja na poljima serverless aplikacija, blokchain tehnologije i VR-a. Što se tiče nekog daljeg pogleda u budućnost nekoliko predavača je nagovestilo da će veštačaka inteligencija (AI) biti uključena u QA procese. Ali na to ćemo ipak morati prilično dugo da čekamo.

Od ukupno 10tak predavanja kojima smo prisustvovali, tokom dva dana koliko je trajala “BelgradeTest Conference” konferencija, dva predavača su svakako ostavila najsnažniji utisak. Santhosh Tuppad koji nam je tokom svog nesvakidašnjeg predavanja demonstrirao kako možemo da zaštitimo naše podatke na internetu od raznih napada hakera i Shivani Gaba koja nam je na veoma interesantan način prenela svoja znanja o UI i API načinu testiranja i na kraju konferencije potpuno zasluženo bila ocenjena najvišom ocenom od strane učesnika. A to je samo još jedna prednost ovakvih manifestacija. Obostrana komunikacija između predavača i polaznika konferencije. Mogućnost da postavljate pitanja, da date svoju ocenu ili čak da priđete nekome od njih i lično ih upoznate.

Nažalost, neka predavanja smo propustili, ali to svakako samo znači da će nam biti drago da učestvujemo na ovom događaju i naredne godine.

Scroll to Top