Belgrade Test Conference 2017

Belgrade Test Conference 2017

Anđelija Stefanović, QA Manager

Šestoro kolega iz Quality Assurance odeljenja naše kompanije TNation-imalo je priliku da učestvuje na Belgrade Test Conference 2017 koja je održana 01.11. u Domu Omladine read page.

Naši zaposleni su prisustvovali Tester track-u gde su mogli da čuju zanimljiva predavanja inostranih i domaćih predavača. Posebno bih izdvojila predavanja kroz praktične primere: Mobile Test Automation, API i Performance testiranje. Koja će naši testeri i inženjeri za automatizaciju moći da primene u svom daljem radu.

Jelena Živković, QA Agent

Najinteresantnija predavanja koja su na mene ostavila veliki profesionalni utisak, bila su predavanja Baris Sarialioglu-a i Dzmitry Humianiuk-a.

Baris Sarialioglu (Turska) je održao uvodno predavanje na konferenciji. Predavanje se odnosilo na mobilni svet, mobilne tehnologije i mobile testiranje. Predavač je u uvodnom delu pobrojao na zanimljiv i duhovit način zašto je dobro biti QA i sve prednosti QA profesije.

Dzmitry Humianiuk (Belorusija) je održao fantastično predavanje o Machine learning-u i njegovoj primeni u procesu automatskog testiranja. U svom predavanju-predstavio nam je alat ReportPortal.io. Koji olakšava rad i skraćuje vreme koje Inženjer za automatizaciju troši na analizu rezultata izvršavanja automatskih testova. ReportPortal.io. nakon određenog perioda treniranja-može da u 82% slučajeva pronađe uzrok pada test case-a.

Ovo su dva od većeg broja predavanja koja su odlično sadržinski organizovana ove godine na Belgrade Test Conference 2017 sa harizmatičnim predavačima koji su nas na odličan način upoznali sa novitetima u QA profesiji.

Scroll to Top