Istraživanje Agilnog Načina Razmišljanja

Istraživanje agilnog načina razmišljanja uz Menadžment 3.0

Sredinom novembra ove godine naš tim imao je priliku da se “Agilno” obrazuje u Beogradu, gde je održan Regional Scrum Gathering 2022. Naša koleginica Nataša prenela nam je svoja iskustva sa obuke i šta su to naše kolege čule na predavanjima agilnog načina razmišljanja.

Iskustva Sa Obuke

“Čuli smo dosta zanimljivih predavača koji su uglavnom promovisali nove načine vođenja timova i kompanija – Management 3.0.” Po njoj, jedna od zanimljivih ideja iz oblasti Agilnih transformacija, zastupljena kod većine govornika, je bila decentralizacija sistema odlučivanja kroz stvaranje umreženih struktura organizacije.
Tokom predavanja, Niels Pflaeging je pričao o razlici između komplikovanosti i kompleksnosti, kao i to da Scrum nije savrsen, ali kada se neko požalio da nije dobar, rekao je da sigurno ne rade sve po Scrum-u.
Sa druge strane, Jutta Eckstein je prisutnima pomogla da nauče nešto o povećanju produktivnosti.

Kako Motivisati Ljude

Angel Medinilla je pričao o svojim uvidima koja je stekao tokom 20 godina iskustva – kako motivisati ljude i zašto sigurnost, predvidivost i kontrola nisu najvažniji u poslu.
Chris Stone je podelio svoje viđenje retrospektiva, a Vladimir Kelava je na workshop-u “demistifikovao” Management 3.0 za koji tvrdi da nije framework vec mindset. Tokom izlaganja on je ponudio i alate za stvaranje sistema sa distribuiranom kontrolom, ali i savete kako motivisati timove i osigurati da “samoorganizovani” timovi budu organizovani u smeru koji odgovara kompaniji.
Tako je Nataša prepričala dogadjaje sa predavanje i ocenila čitavo iskustvo kao nešto što može pozitivno uticati na njen budući rad.

Scroll to Top