Godinu polako privodimo kraju, ostalo je svega nekoliko sati do 2019. godine. Decembar predstavlja onaj period godine kada sumiramo sve što je obeležilo tekuću, a planiramo i kreiramo ciljeve za narednu godinu.

Rasli smo…

Za našu kompaniju ova godina je sa različitih aspekata bila i više nego uspešna. Kompaniju, prvenstveno, čine zaposleni, a mi smo tokom 2018. godine porasli za preko 40 novih koleginica i kolega. Nama nije najbitnije kvantitativno izražavanje koliko činjenica da je toliki broj ljudi bio naš, i mi njihov izbor. Svako od njih se izdvojio svojim znanjem i ljudskim vrlinama i postao deo našeg tima, a naši dugogodišnji zaposleni su novim kolegama bili podrška i dobar primer u daljem razvoju karijere u novom okruženju.

Učili smo zajedno…

Tokom 2018. TNation Akademija, naša obrazovna jedinica, iznedrila je na desetine budućih developera i QA inženjera. Neki od polaznika su svoju šansu dobili upravo u našoj kompaniji, na juniorskim pozicijama. Takođe, kroz program višemesečne prakse nekoliko praktikanata se pridružilo ostatku tima. U ovom momentu TNation kompaniju čini balansirani sastav seniora sa decenijskim iskustvom i motivisanih i talentovanih početnika koji usvajaju znanja, ali i donose mnoštvo kreativnih ideja i pokretačku energiju.

Družili smo se i radovali…

Osim nad računarom naša ekipa svoj talenat i entuzijazam je pokazala i na drugim terenima. Godinu za nama su obeležili turniri u šahu, stonom fudbalu i ostalim rekreativno-sportskim aktivnostima. Ne znamo da li u to spada i Happy Friday (mmm…beer)? 🙂 Ali smo zato sigurni da je Sweet Friday praznik za sva čula. Zapravo, nije samo petkom kod nas zabava. Cele godine su provejavali mnogi lepi događaji: diplomiranja, venčanja, useljenja i naravno, bebe! U proseku smo postojali bogatiji za jednu bebu mesečno 🙂

Putovali smo i uživali…

U toku ove godine smo dosta putovali, naše kolege su išle u posete klijentima u Ameriku, Englesku, Nemačku, Švajcarsku…Imali smo čast i mi da ugostimo neke od njih. Posebno je bilo zanimljivo biti domaćin gostima koji nikada do sada nisu posetili našu zemlju. Odlazili su prepuni utisaka i, naravno, stomaka 🙂 Isto možemo da kažemo i za jedan naš tim koji je onboarding imao u vreme Oktobarfesta u Minhenu.

Bili smo društveno odgovorni…

Takođe, bili smo prisutni na raznim događajima, sajmovima i konferencijama. Naročito smo ponosni na akcije društvene odgovornosti kojima ćemo se još intenzivnije baviti u narednoj godini. Više hiljada čepova za akciju “Čep za hendikep” je skupljeno, a desetine paketa odeće i preko 100 novogodišnjih paketića je otišlo onima kojima je to najpotrebnije.

Osvajali smo nagrade…

Iako smatramo da je lepota u poklanjanju, ne možemo a da ne spomenemo i nagrade i priznanja koje smo mi dobili u toku ove godine. Srećni smo i još motivisaniji kada znamo da je naš rad prepoznat.

Iza nas je najuspešnija godina u istoriji poslovanja (da podsetimo, počeli smo 2007. godine sa radom), očekujemo da i sledeća bude u istom maniru. A pre svega, svim našim zaposlenima, saradnicima i klijentima želimo mnogo zdravlja, sreće i uspeha u 2019. godini. Radujemo se budućim zajedničkim izazovima i uspesima!

Živeli!